När vi hör ordet Vasaloppet tänker vi automatiskt på skidloppet i början av mars som går av stapeln varje år. Men idag finns det olika lopp att välja mellan: skidor, löpning och cykel. Vasaloppsleden är också en bra vandringsled.

Vasaloppet på skidor

För många svenskar står de nio milen mellan Sälen och Mora på listan över saker som de vill göra i alla fall en gång i livet. Och det är många som genomför drömmen. Idag kan du också välja en kortare sträcka, om nio mil känns för långt. Det är tusentals svenskar, och utlänningar, som varje år klarar av att skida sträckan, för att sedan få en välförtjänt medalj.

Spring eller cykla Vasaloppet

Om du gillar att löpa kan du välja att löpa Vasaloppet. Det är en riktig utmaning och du behöver träna mycket innan. Samtidigt får du uppleva den svenska naturen på nära håll och verkligen ”njuta” av grönskan. Du kan också cykla Vasaloppet. Då ska du se till att du har en bra cykel som håller för terrängen. Löp- och cykelloppen sker under sommaren.

Vandra Vasaloppet

Det är många som njuter av Vasaloppet hemifrån soffan. Efter ett tag känner man igenom de olika platserna som deltagare åker förbi. Om du inte vill genomföra Vasaloppet på skidor, så är det sommartid en fin led att vandra. Under vägen finns det stugor att övernatta i. Du går också hela tiden relativt nära bebyggelse, så det passar också dig som inte är en van vandrare. Det går också bra att cykla leden och du kan hyra cykel på plats. Att vandra eller cykla Vasaloppet är en fin familjesemester som ger många roliga minnen. Och inspiration att klara loppet på skidor.