Eftersom att mobiltelefonen har blivit en förlängning av oss själva är det vanligt att man har med sig mobilen även under träningen. För många är mobiltelefonen en viktig del för att man ska ta sig igenom ett ansträngande träningspass. Men eftersom att träning innebär att vi rör på oss är det inte helt ovanligt att olyckan är framme och telefonen åker i marken eller kommer till skada, vilket i värsta fall kan resultera i att man behöver köpa en ny mobiltelefon. Men som tur är finns det flera saker du kan göra för att skydda din mobiltelefon under träningen. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan skydda din mobiltelefon under tiden du tränar, men också i din vardag.

Skal

Att låta mobilen vara som den är när vi köper den har sina risker. Det absolut bästa du kan göra för att skydda din mobiltelefon från sprickor och skador är att köpa ett skal. Förutom att ett skal kan skydda din mobil kan de också vara riktigt snygga. Det finns skal till de flesta mobilsorterna. Ifall du exempelvis har en Iphone Pro 11 finns det snygga skal som passar perfekt till din mobiltelefon. Fördelen med skal är att de är relativt billiga att köpa och är därför enkla att byta ut när du har ledsnat på skalet eller om det skulle gå sönder. Förutom att det finns skal finns det många bra och snygga fodral du köpa för att förvara din mobil på ett säkert och stilrent sätt.

Hållare

Om du använder din mobiltelefon för att kolla på instruktionsvideor kan det vara bra att investera i en hållare eller ett stativ. Med en hållare eller ett stativ kan du enkelt sätta ner din mobiltelefon och koncentrera dig på din träning. Då minskar du risken att telefonen sitter osäkert mot en provisorisk ställning du själv byggt upp. Dessutom slipper du själv hålla i din mobiltelefon, vilket i sig kan vara en risk eftersom man ju rör på sig under träningen och telefonen kan därför åka i marken. Därför kan det vara en bra idé att köpa hem en hållare eller ett stativ till din mobil. Det finns hållare och stativ för de flesta mobilsorterna.

Vattentätt

Det sista tipset vi kommer att ge i det här inlägget är främst riktat till dig som håller på med någon typ av utomhusträning och använder din mobiltelefon. Till exempel cykling, joggning, orientering eller om du paddlar kanot eller kajak. Då kan det vara nödvändigt att köpa ett vattentätt skal eller fodral där du kan förvara din mobiltelefon under tiden du tränar för att vara säker på att mobilen inte drabbas av eventuella fuktskador. Det finns många olika sorters fodral och skal att välja bland och de funkar till de flesta mobilsorterna. Förutom att det finns skal och fodral finns det enkla vattentäta påsar du kan köpa.