Efter ett hårt och svettigt träningspass är det väldigt viktigt att låta kroppen slappna av för att få den bästa möjliga återhämtningen. Att låta kroppen återhämta sig helt och hållet mellan träningspassen är otroligt viktigt i längden för att se till att undvika skador och stelhet på musklerna. Därför måste du låta dina muskler slappna av ordentligt emellanåt och samma gäller även för den mentala hälsan. Att ibland bara koppla bort allt och koppla av är väldigt viktigt för fortsättningen av ditt tränande.

Bygg ett eget spa

För att se till att du har ett sätt att slappna av lättillgängligt kan du bygga ett eget spa hemma hos dig. Du kan kolla in hos Rörfokus.se som har allt du behöver för att få till ett perfekt spa där du kan återhämta dig efter träningen. Det du behöver är till att börja med ett badkar av något slag. Gärna ett med massagestrålar och liknande men vilket badkar som helst bör fungera, så länge det är stort nog för dig att få plats i. Att bada varmt har många hälsofördelar såsom förbättrad blodcirkulation, mjukare hud samt att det kan bli lättare att somna eftersom varmt vatten är avkopplande för både kroppen och sinnet.

För att öka på spakänslan kan du tända lite ljus och inreda ditt hemmaspa såsom det ser ut på ett riktigt spa. Ställ fram ett bord med handdukar och doftljus och släck ner lite om det går. För att förbättra kroppens återhämtning efter träning är det även bra att äta något proteinrikt efter ett träningspass. Därför är det bäst att direkt efter träningen äta något snabbt och sedan ta dig in till ditt spa för att slappna av ett tag. Väl i ditt spa kan du lägga på någon skön ansiktsmask för att ge även huden lite avkoppling och omsorg.