Omkring 25 procent av befolkningen är inte fysiskt aktiva och samtidigt är fysisk aktivitet och rörelse extremt viktigt för hälsan. Det enklaste sättet kan vara att flytta ut på landet för att komma igång med en mer fysiskt aktiv livsstil. Fördelarna är många:

  • Förbättrar humöret.
  • Minskar depression och ångest.
  • Höjer självkänslan.
  • Ger enkel tillgång till friluftsliv.
  • Sparar tid och pengar på resor till naturen.

Ta hjälp av en professionell flyttfirma

Alla fördelar för sinnet, kroppen och själen med att vara fysiskt aktiv utomhus kan knappast förnekas. Livet på landet med närhet till naturen erbjuder möjligheter till bergsklättring, löpning, paddla kajak och vandringar i skogen. I teorin är det här fantastiska nyheter, dock kanske du är orolig för flytten och inte har tid att flytta? Var inte orolig. Du kan alltid anlita den stora aktören Qleano som jobbar med en lokal flyttfirma i Växjö, Stockholm och de flesta kommuner från Ystad i Söder till Kiruna i norr. Med hjälp av Qleano kommer du att få all hjälp du behöver med din flytt. För närvarande har Qleano utfört över 40 000 uppdrag i Sverige, så du kan känna dig trygg med att din flytt blir smidig.

När du har anlitat Qleano för flytthjälp är du ett steg närmare att komma ut på landet och starta din nya livsstil! Läs vidare för att veta mer om fördelarna med fysisk aktivitet i naturen.

Fördelar med fysisk aktivitet i naturen

1. Förbättrar humöret – Om du vill förbättra ditt humör snabbt finns det inget bättre sätt än att ta en joggingrunda i skogen. Till skillnad mot i ett gym exponeras du för solljus utomhus och kommer känna dig energisk med en boost av D-vitamin.

2. Höjer självkänslan – Det räcker med så lite som fem minuters träning utomhus för att höja självkänslan, speciellt av att se grönska och vatten som förstärker denna effekt. Du kan utöva många olika aktiviteter och sporter utomhus för att framkalla denna känsla, bland annat cykling, fiske, fotboll och ridning.

3. Ger enkel tillgång till friluftsliv – Med direkt tillgång till naturen undviker du besväret med att ta dig till gymmet. I själva verket har du ”gymmet” utomhus, i skogen och i friluftslivet.