Oavsett vilken aktivitet som du håller på med så är det viktigt att du använder bra skor. Investera i sköna sportskor, så kommer du både få bättre grepp och kunna utföra din sport väl, samtidigt som du också skyddar rygg och knän.

Skor som passar dina fötter

Det finns några sporter där du inte använder skor, som simning. Men i så gott som alla sporter använder du dina ben och därför är det viktigt att dina skor sitter bra på fötterna och tar diverse stötar. Gå till en sportaffär och testa flera skor. Utgå från formen, inte färgen, även om det är roligt och inspirerade med snygga skor. Om du är osäker ber du personalen om hjälp. Många har utbildning på att anpassa skor till fötter. Rätt löparskor kan göra stor skillnad

Sportskor – till allt?

Kan du då bara köpa ett par sportskor och använda dem till allt? Nja, idag är allt specialiserat. Om du löper trail behöver du särskilda skor som ger dig bra grepp i skogen. Om du spelar innebandy behöver du innesportskor. Vissa sporter, som ridning och fotboll kräver särskilda skor. Det är främst om du bara promenerar och joggar lite grann som vanliga ”sportskor” fungerar bra.