För att må bra behöver du röra på dig. Bland det viktigaste för att förbättra din hälsa är att du är mer aktiv under dagen. Försök att ta minst 10 000 steg om dagen, så investerar du i din hälsa.

Mer rörelse i vardagen

Vardagsmotion handlar om mer rörelse i vardagen: cykla till jobbet, ta trapporna istället för hissen och att parkera bilen längst bort på parkeringen. Forskning visar att det inte räcker att träna på gym en timme om dagen för att du ska må bra, än viktigare är faktiskt att du rör på dig ”hela tiden”. Idag är det många som har stillasittande jobb, vilket medför mer övervikt och vällevnadssjukdomar. Genom att ställa dig upp flera gånger i timman och gå lite grann, så reducerar du risken för många sjukdomar och även extra kilon.

Förbättra din hälsa

Genom att röra dig mer och läsa träningstidningar som iForm kommer du förbättra din hälsa. Se över din vardag och leta efter möjligheter till mer rörelse. Kan du gå eller cykla till jobbet istället för att ta bilen? Om du åker kollektivtrafik kan du hoppa av en busstation längre bort för att få mer aktivitet innan arbetsdagen. Det är inget magiskt med 10 000 steg om dagen, men det är ett bra riktmärke. Du har en stegräknare på din mobil som du enkelt kan använda. Den är igång hela tiden, så du kan redan nu titta på den och se hur mycket som du rör på dig. Om du ligger på ungefär 5000 steg om dagen kan du ha som mål att gå 6000 steg om dagen de närmste veckorna. Sedan ökar du på tills du kommer upp till 10 000 steg.