Att spela padel är något som blivit allt mer populärt de senaste åren. Men trots att det är först nu den senaste tiden som sporten har fått en större spridning och ökad popularitet i Sverige så har den spelats i Sverige sedan i början på 90-talet. Innan dess har sporten funnits sedan i slutet av 1960 talet.

Padeln uppkom i Mexiko år 1969 när entreprenören och affärsmannen Enrique Corcuera hade byggt en tennisplan i sin trädgård. Men eftersom tennisplanen blev lite för kort fick han vara kreativ och kom på att man kunde ta en del element från sporten squash, och andra från sporten tennis. I padel får man alltså det bästa av två världar.

Börja spela padel

Eftersom padel har blivit en snackis och en sport som rekommenderas starkt av dess utövare är det många som vill testa på att spela padel. För att spela padel behöver du hitta din närmsta padelhall. Idag är det sällan långt till närmsta padelhall, framför allt om du bor på en större ort där det till och med kan finnas flera att välja bland. Sedan behöver du också ha någon att spela med. För att spela padel behöver man vara minst två personer, men vanligtvis spelar man padel i två personer per lag och har en varsin planhalva.

Är man nybörjare på att spela padel brukar man oftast kunna låna utrustning på plats. Både racketar och padelbollar går att låna. Men om du spelar padel ofta kan det vara värt att investera i din egen utrustning. Till exempel så kan du köpa dina egna padelbollar att ta med dig när du ska träna padel.

Fördelarna med padel

Padel är en sport som kan utövas av alla. Oavsett ålder och vana kan du spela padel om du vill. Det är spelarna som bestämmer i vilket tempo de ska spela och kan därför välja att spela för skojs skull, för att få ett rejält träningspass eller bara för att få en enkel, men bra motion. Padel är en sport du kan spela med dina barn eller med dina mor- och farföräldrar.

Förutom att padel är en sport som är lätt att lära sig så har sporten en hel del andra fördelar. Det är vanligt att man använder sin friskvård till att spela padel. Många som spelar padel upplever att de känner att deras stressnivå har sjunkit och att de mår bättre. Det är för att när du rör på dig så släpper hjärnan loss endorfiner, vilket är det ämne i kroppen som får dig att må bra. Dessutom är det bra för hjärtat att röra på sig då det minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. En annan anledning till varför du ska prova på att spela padel om du inte redan har gjort det är för att det är en social sport. Att spela padel är ett bra sätt att umgås på då ni får göra något roligt tillsammans samtidigt som ni får tillfälle att träffas.