Intensiv träning har länge betraktats som en väg till god hälsa och välbefinnande. Många människor ägnar sig åt hårda träningspass för att uppnå sina mål, men det kan finnas en mörk sida av överdriven ansträngning eller överträning. Studier visar att intensiv träning kan öka stressnivåerna och till och med leda till tunnhårighet. Kliniken Nordic hair clinic erbjuder PRP-behandling, en effektiv lösning på detta problem.

Ökad stressnivå

Att pressa kroppen till sina gränser under intensiv träning kan vara kontraproduktivt när det gäller att hantera stress. Kroppens stressrespons kan aktiveras och producera hormoner som kortisol, vilket kan påverka hårbotten negativt. Detta kan resultera i minskad hårtillväxt och till och med orsaka håravfall. För personer som ägnar sig åt frekvent och ansträngande träning kan detta vara en verklig oro.

Tunnhårighet och dess påverkan

Tunnhårighet är en annan potentiell konsekvens av intensiv träning. Studier har visat att högintensiv träning kan leda till obalans i kroppens näringsupptag, särskilt när det gäller järn och vitamin D, vilket är viktiga komponenter för en hälsosam hårväxt. Detta kan leda till en minskning av hårdensiteten och tunnhårighet hos både män och kvinnor.

Lösningen – PRP-behandling

För de som upplever tunnhårighet och håravfall på grund av intensiv träning finns det en effektiv lösning att överväga – PRP-behandling (Platelet Rich Plasma). Nordic Hair Clinic erbjuder denna innovativa behandling som använder patientens eget blod för att stimulera hårväxt och förbättra hårets kvalitet. Genom att injicera ett koncentrat av blodplättar och tillväxtfaktorer i hårbotten främjas regenerering av hårsäckarna och ökad hårtillväxt.