Sportiga klockan Tag Heuer Aquaracer

 Det finns många armbandsur jag hade velat äga, men en Tag Heuer Aquaracer är nog ändå högst uppe på toppen. Tag Heuer som helhet gör fantastiska klockor. Samtidigt som de är av allra högsta kvalitet finns det någonting hos dem som behåller den avslappnade och ändå glamorösa känslan. Det är svårt att förklara, men om man tittar på exempelvis en Tag Heuer Aquaracer så finns lekfullheten kvar, någonting som jag kan tycka saknas många gånger bland de allra finaste klocktillverkarna.

Hur allting började

Tag Heuer har en otrolig historia som börjar redan år 1860. Ett företag som har funnits i över 150 år har ofta varit med om både det ena och det andra, och överlevt stora hinder och utmaningar längs vägen. Mannen bakom är den schweiziska Edouardo Heuer från staden St-Imier. Naturligtvis var Tag Heuer, eller Uhrenmanufaktur Heuer AG som det hette då, en helt annan verksamhet då än vad det är nu.

Tag Heuer Aquaracer klocka

Hur Tag Heuer Aquaracer började

Man skulle kunna säga att Tag Heuer Aquaracer har sitt ursprung i ett ur redan från 1890-talet. Det var nämligen då som Tag Heuer började tillverka klockor med vattenresistens. Det var inget armbandsur då utan ett fickur. Det första armbandsuret med vattenresistens tillverkades 1939, och det är kanske mer rimligt att sätta detta år som födelseåret för Tag Heuer Aquaracer. Namnet användes dock först år 2003, vilket får ses som minst sagt nyligen i ett företag som varit i branschen i över 150 år.

Vem passar den för?

Tag Heuer Aquaracer är ett armbandsur som är totalt vattenresistent. Poängen med armbandsuret att man ska kunna använda den för aktiviteter i och under vatten. Men det är knappast enbart denna målgrupp som fastnat för armbandsuret. Jag skulle hävda att Tag Heuer Aquaracer passar alla som gillar armbandsur av högsta kvalitet men som trots detta vill ha ett armbandsur som är lekfullt och möjligtvis sportigt. Det finns många modeller att välja på, så var beredd på beslutsångest.

Läs mer om Tag Heuer Aquaracer hos MyWatch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*