Crossfit har blivit största träningstrenden på länge

CrossfitEn träningsform som fått mer och mer uppmärksamhet på senare år och som samtidigt i jämn takt ökat i popularitet är Crossfit. Det finns många anledningar till att Crossfit blivit en så omdiskuterad och omtyckt träningsform, men i slutändan handlar det främst om att det är roligt och att det ger resultat. Träningsformen Crossfit kommer ifrån USA. Det är faktiskt en träningsorganisation som heter Crossfit som grundande träningsformen. Personen bakom idén är Greg Glassman, en gymnast med bra känsla för träning.

För många är träning någonting som för det mesta är tråkigt. Ett måste i livet som behöver göras. Att ta sig till träningslokaler eller att dra på sig joggingskorna görs alltid med en lite tung känsla i kroppen. Man vill bli klar så snabbt som möjligt. Men träning ska vara kul! Träning ska vara något som alla kan göra. Det är därför Crossfit är en sådan bra träningsform! Det är verkligen roligt, man kan träna många tillsammans och framförallt så kan alla träna det.

Rent generellt kan Crossfit beskrivas som en blandning mellan konditionsträning och styrketräning. Målet är inte att, likt kulturen inom bodybuilding, få större muskler eller att, likt kulturen inom långdistanslöpning, skala av allt fett och orka springa snabbare och längre. Målet är snarare att få en så komplett och fullständig atlet som möjligt genom att träna på många olika sätt och genom att träna hela kroppen. Därför kan du få träna tyngdlyftning och göra gymnastik under samma träningspass om du skulle gå på ett träningspass under namnet Crossfit. Visst låter det vettigt? Visst låter det kul?

Eftersom de flesta övningar man gör i Crossfit antingen består av sin egen tyngdvikt eller vikter som går att variera stort är detta en träning för alla. Men speciellt är det en träningsform för dig som tröttnat på träning och som behöver någonting som gör det roligt igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*